O kolačićima

Poštovani posjetitelji, ova mrežna stranica koristi se kolačićima kako bismo vam mogli pružiti što bolje korisničko iskustvo. Kolačićima se koristimo za poboljšanje performansi same stranice, ali i za potrebe digitalnoga marketinga.
Za prikupljanje kolačića potrebno je vaše dopuštenje. Nastavite li pregledavati našu mrežnu stranicu, smatrat ćemo da se slažete s prikupljanjem kolačića, tj. da ste pročitali, razumjeli i prihvatili ono što piše u ovom tekstu i u pravilima privatnosti. Ako se s navedenim ne slažete, molimo vas da se ne koristite dalje sadržajima s ove mrežne stranice.

Kolačiće u svakom trenutku možete obrisati i blokirati u postavkama svoga web-preglednika. Nakon toga ćete se i dalje moći koristiti mrežnom stranicom, no neki elementi koji omogućuju bolje korisničko iskustvo više neće ispravno funkcionirati.

Tijekom vremena ova će mrežna stranica po potrebi biti mijenjanja i smatrat ćemo da ste korištenjem ove mrežne stranice pristali i na sve potencijalne izmjene sadržaja i pravila.


ŠTO SU KOLAČIĆI?

Kolačići su skupovi informacija koji se pohranjuju na osobno računalo u trenutku pregledavanja mrežne stranice. Kolačići mogu, uz neosobne podatke, pohraniti i one osobne, no samo ako im vi to dopustite.

Postavke kolačića možete uređivati u svom web-pregledniku - tamo ih možete brisati, blokirati itd.

Postoji nekoliko vrsta kolačića: STALNI (ostaju na računalu nakon zatvaranja web-preglednika), PRIVREMENI (uklanjaju se s računala nakon zatvaranja web-preglednika), KOLAČIĆI PRVE STRANE (dolaze s mrežne stranice koju pregledavate), KOLAČIĆI TREĆE STRANE (dolaze s drugih web-mjesta koja su na neki način povezana s mrežnom stranicom koju pregledavate).


ZA ŠTO KORISTIMO KOLAČIĆE?

Kolačićima se koristimo ponajprije radi poboljšanja vašega korisničkoga iskustva te za potrebe digitalnoga marketinga. Podatci prikupljeni pomoću kolačića anonimni su i pomoću njih ne može se otkriti vaš osobni identitet. Uz kolačiće prve strane, koristimo se i kolačićima trećih strana (Google) koji nam pomažu pri analitici, praćenju konverzija i plasiranju oglasa.

S ovom je stranicom povezan sustav Google Analytics pomoću kojega pratimo i analiziramo promet na mrežnoj stranici. Podatci o posjetiteljima prikupljeni na taj način također su anonimni i ne mogu otkriti vaš identitet.

KAKO MOŽETE ONEMOGUĆITI KOLAČIĆE?

Na ovim linkovima možete doznati kako blokirati kolačiće u svakom pojedinom pregledniku:
Google Chrome
Mozilla Firefox
Microsoft Edge
Opera
Safari

Više informacija o kolačićima općenito možete pronaći ovdje.
Imate li kakvih pitanja vezanih za tu temu, slobodno nam se javite e-porukom na kalamus@kalamus.hr
Copyright © 2021 KALAMUS | Izrada web stranice: Digitalne ideje
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram